Banc del temps del Poble Sec

                                          El Banc de Temps del Barri

cartel color

Qui som?

Som una xarxa de suport mutu de veïns i veïnes que des del barri del Poble Sec hem volgut crear un Banc de Temps. Volem generar una comunitat que vulgui fer intercanvis d’habilitats, serveis i coneixements mitjançant un Banc de Temps del Barri.

Logo-BDT-Poble-Sec

Què és un Banc de Temps?

Un Banc de Temps és una eina que facilita a un grup de persones intercanviar habilitats, serveis i coneixements d’una manera horitzontal i igualitària, sense utilitzar diners, únicament es comptabilitza, si es vol, les hores de serveis prestats i rebuts. Fomenta de manera comunitària la cooperació i la solidaritat entre els seus integrants.

Una persona diposita unes hores de temps oferint les seves habilitats, serveis i coneixements i, a canvi, pot demanar temps a altres persones per resoldre les seves necessitats quotidianes. Per això no es tracta d’un projecte de voluntariat, ja que es demana que tothom aporti i rebi de les persones que formen part del Banc de Temps, mitjançant intercanvis multilaterals i recíprocs, on la unitat de canvi és el temps.

Per què un BdT del Poble Sec?

Desitgem fer intercanvis per trobar-nos, parlar, reflexionar, gaudir, satisfer les nostres necessitats quotidianes, reforçar els vincles solidaris entre els veïns i veïnes del Poble Sec.

Volem donar l’oportunitat perquè tothom confiï en els altres per tal de resoldre necessitats de la nostra vida quotidiana, generant una reciprocitat oberta i en xarxa, fent possible que tothom senti que pot aportar i rebre dels altres.

Com vam néixer?

És una iniciativa impulsada per la Xarxa d’Intercanvis Trocasec iniciada a setembre del 2015 per un grup impulsor, partint dels coneixements d’altres experiències de Bancs de Temps a Barcelona.

Com funcionem?

Ens organitzem d’una manera assembleària, on el màxim òrgan d’expressió i decisió és l’Assemblea de socis-es del Banc de Temps del Barri.

L’Assemblea eligeix els membres de la Secretaria, des d’on es fa l’acollida de les persones interessades a formar part del projecte, donar d’alta i atendre a les persones sòcies.

Quins serveis pots intercanviar?

Les habilitats, serveis i coneixements que s’intercanvien els proposem els mateixos socis i sòcies que formem part. Per exemple, es poden oferir tallers i/o intercanviar: classes d’idiomes, reparacions domèstiques, aprendre informàtica, cuina, propostes de senderisme, acompanyar per fer gestiones vàries, passejar el teu gos, regar les teves plantes, i tot el que puguis imaginar.

T’hi apuntes?

Contacta amb nosaltres i t’expliquem millor la nostra proposta

tictacpoblesec@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>