Qui som

Trocasec és una Xarxa d’intercanvis on col·laborem veïns i veïnes del barri de Poble Sec.  Treballem com a comissió dins  l’Assemblea de Barri de Poble Sec.

  • Com vam néixer?

La Comissió de Trocasec de l’Assemblea de barri de Poble Sec es va aprovar el dimecres 22 de juny del 2011. No obstant això, Trocasec és un procés participatiu que s’inicia  l’any 2009 en el marc de la Comissió de convivència del Pla comunitari del barri de Poble Sec, organitzant-se a inicis de l’any 2010 com un espai autogestionat per veïns i veïnes de Poble Sec interessats en promoure la convivència, el coneixement mutu i la sostenibilitat al barri.

  • Missió

Consolidar un punt de trobada de veïns i veïnes, associacions i altres entitats del barri de Poble Sec per a intercanviar béns, serveis i coneixements, sense fer servir euros.

  • Valors

Ens basem en valors com la sostenibilitat, la cooperació, la reciprocitat, la solidaritat i el  reconeixement d’activitats no remunerades.

  • Objectius
  1.  Fomentar maneres alternatives de consum que impliquin reutilitzar objectes, evitant el consumisme desmesurat i no sostenible, el malbaratament, generant menys residus i afavorint així la protecció del medi ambient.
  2. Promoure una producció i un consum més igualitaris, sense necessitat d’utilitzar euros, on es prioritzi el valor d’us i no el valor de canvi.
  3. Estendre i reforçar els vincles solidaris i de cooperació existents al barri. Això vol dir donar l’oportunitat perquè hom confiï en els altres per tal de resoldre necessitats de la vida quotidiana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>